Schuifpoorten op rail en vrijdragend

Wanneer u de nodige ruimte hebt, kunt u kiezen voor een schuifpoort of een schuifhek. Vaak wordt dit gecombineerd met een afsluiting aan de voorzijde van de tuin. Zo blijft de ingenomen plaats van de schuifpoort beperkt en kunt u gebruik blijven maken van de ganse oprit. Er zijn 2 types schuifpoorten, schuifpoorten op rail en vrijdragende schuifpoorten. Er zijn verschillende factoren te overwegen bij de keuze van het type schuifpoort.

Schuifpoorten op rail

Bij schuifpoorten op rail wordt er een rail in de oprit verwerkt en zal de poort op wielen rollen. De rail wordt volledig in de ondergrond ingewerkt maar blijft wel zichtbaar. Schuifpoorten op rail zijn beter geschikt voor vlakke effen oppervlakken, ze hebben geleidingsportieken om de poort in evenwicht te houden en de schuifpoort te geleiden bij het openen en sluiten.

Een railsysteem is handiger voor grotere poorten met manuele opening. De poort over de grond laten rollen is dan fysiek iets minder zwaar. Een schuifpoort op rail is ook minder onderhevig aan de wind die erop inspeelt.

Als u een oplossing nodig heeft om een doorgang te beveiligen die alleen door voertuigen wordt gebruikt en geen voetgangers- of fietsverkeer kent, en u hebt een groot oppervlak dat moet worden afgesloten, dan is een schuifpoort op een rail een goede oplossing.

Om een schuifpoort op rail te kunnen plaatsen is het noodzakelijk dat de rail over de volledige oprit en wegschuifruimte waterpas kan gelegd worden en dient de wegschuifruimte voldoende groot te zijn.

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

  • Meer dan 10.000 tevreden klanten
  • Meer dan 45 Jaar ervaring
  • Eigen productie
  • Eigen plaatsings- en automatiseringsdienst
  • Interventies binnen de 48 uur ter plaatse
  • Hoogwaardige poorten met dikwandig staal
  • Vele afwerkingsmogelijkheden
  • Tot 10 jaar garantie op lakwerk
  • Tot 1 jaar garantie op geplaatste aandrijvingen
  • Gecertificeerd ISO 9001 – VCA*

Vrijdragende schuifpoorten

Een vrijdragende schuifpoort is zo ontworpen dat er geen rails over de ingang hoeven te lopen. Vrijdragende schuifpoorten “zweven” als het ware dankzij een langere onderbalk en een extra portiek.

Een vrijdragend systeem is voor de meeste opritten geschikt en wordt tegenwoordig vaak gekozen omdat er dan geen breekwerk op de oprit moet gebeuren. Dit is mogelijk een extra voordeel als u een decoratieve bestrating heeft.

Een vrijdragende schuifpoort is een goede keuze als uw oprit wat hellend is of als uw locatie te maken heeft met extreme weersomstandigheden. Verder hebben vrijdragende schuifpoorten weinig onderhoud nodig. Bij deze poorten is er immers geen rail waarin steentjes, zand of andere stukjes vuil kunnen vallen.

De geleidingsportiek die het openen en te sluiten van de poort controleert, is meestal breder, dus raden wij aan een poort te kiezen waar rekening wordt gehouden met de esthetische vormgeving van de poortportiek.

Uw schuifpoorten specialist

Afsluitingen Wille maakt alle modellen schuifpoorten volledig naar uw wensen en behoeften. Wij bieden tal van opties voor het design van schuifpoorten, in verschillende stijlen en modellen en met open of gesloten panelen. Al onze toegangspoorten kunnen zowel zelfdragend als via rails gemaakt worden, en kunnen gemaakt worden in alle RAL kleuren.

Indien gewenst kunnen onze poorten geautomatiseerd worden, met een ondergrondse- of bovengrondse motor, naargelang de mogelijkheden. Ook is het mogelijk uw poort te automatiseren en te voorzien van een parlofoon- of video-installatie.

Heeft u uw keuze gemaakt? Vraag ons dan meteen een vrijblijvende offerte op maat. Of wilt u nog wat meer informatie? Contacteer ons dan gerust. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Vraag vrijblijvend een offerte aan om een prijsindicatie te ontvangen voor een schuifpoort. Voor meer informatie over onze poorten kunt u langskomen bij onze showroom in Waregem of contact met ons opnemen.

Enkele voorbeelden van onze schuifpoorten

Klik op de foto om ze te vergroten